7, 8, 9 SEP 2020: The  Top Current Affairs Quizzes section of Exam Gossips aims to help every competitive exam such as UPSC, IAS/PCS, Banking, IBPS, SSC, Railway, UPPSC, RPSC, BPSC aspirant to revise the day at ease.

1. English Pro was developed by English and Foreign Language University, where is this university located?
Ans. Hyderabad

2. The country decided to withdraw from the military exercise Kovkaz 2020?
Ans. India

3. In which state the first woman M Veer Lakshmi was appointed as an ambulance driver?
Ans. Tamil Nadu

4. Who was appointed the brand ambassador of SBOTOP?
Ans. Bravo

5. Who has been appointed the brand ambassador of Bajaj Allianz Life Insurance?
Ans. Ayushman Khurana
You are reading this on Sarkari Shine

6. In which state is Pang Lhabsol celebrated?
Ans. Sikkim

7. In which district of Uttar Pradesh, Sadiqpur Sinauli has been declared an archaeological site and remains?
Ans. Baghpat

8. Which state established the bulk drug park?
Ans. Orissa

9. Which state will start a watershed project?
Ans. Karnataka

10. Who launched Lazy UPI?
Ans. LazyPay

1- इटैलियन ग्रैंड प्रिक्स 2020 फॉर्मूला वन रेस किसने जीती ?
Who won the Italian Grand Prix 2020 Formula One Race ?
Ans — Pierre Gasli / पियरे गैसली

2- अमेरिका के राष्ट्रपति डानाल्ड ट्रंप ने किसे पहली वर्ल्ड वार-2 हैरिटेज सिटी घोषित किया ?
Who declared US President Donald Trump the first Word War-2 Heritage city ?
Ans — Wilmington / विलमिंगटन

4- हाल ही में किसने जम्मू कश्मीर प्रशासनिक सेवा अधिकारियों के लिये SPARROW System लांच किया ?
Recently who launched the SPARROW system for Jammu and Kashmir Administrative Service Officers ?
Ans — Majoj Sinha / मनोज सिंन्हा

5- राष्ट्रपति रामनाथ कोविंद जी ने कितने शिक्षकों को राष्ट्रीय शिक्षक पुरस्कार प्रदान किया ?
President Ramnath Kovind ji gave National Teacher Awards to how many teachers ?
Ans — 47

5- हाल ही में एशिया प्रशांत FAO क्षेत्रीय सम्मेलन 2020 का कौन सा संस्करण आयोजित हुआ ?
Which version fo the recent Asia Pacific FAO Regional Conference 2020 was held ?
Ans — 35th / 35 वें

6- वोडाफोन-आइडिया ने अपना नाम बदलकर क्या रखने का फैसला लिया है ?
What did Vodafone-Idea decide to change its name to ?
Ans — Vi

7- हाल ही में किस केंद्रीय मंत्री ने EnglishPro मोबाईल एप्प लांच किया ?
Which Union Minister recently launched the EnglishPro Mobile app ?
Ans — Ramesh Pokhriyal Nishank / रमेश पोखरियाल निशंक

8- सोसाइटी ऑफ इंडियन आटोमेाबाईल मैन्युफैक्चरर्स के नये अध्यक्ष कौन बने ?
Who became the new president of the Society of Indian Automobile Manufactures (SIAM )?
Ans — Kenichi Ayukawa / केनिची आयुकावा

9- हाल ही में विकेश गुलाटी को किसका नया अध्यक्ष बनाया गया ?
Recently Vinkesh Gulati was made the new president of ?
Ans  — FADA


1.who was appointed principal secretary of Jammu and Kashmir limited governor Manoj Sinha?
Ans:Niteshwar Kumar

2. Anil Jain appointed as the new chairman of
Ans:All India tennis association

3.in which country will the 3rd annual Indo Pacific business forum be held?
Ans:Vietnam

4.who was appointed as the President of the Federation of automobile dealers association?
Ans:Vinkesh Gulati

5. Jiri menzel died in which field did he belong?
Ans:Film industry

6.which city started sanitization on 1 call service in the wake of covid-19 epidemic?
Ans:Lucknow

7. Where is international literacy Day celebrated?
Ans:8 September

8. In which country was R. Masakui appointed as the next high commissioner of India?
Ans:Jamaica

9. Which district of tamilnadu was chosen as the first fully digital economic district of the state by the central government?
Ans:Virudhu Nagar

10. Which state sent covid-19?
Ans:Gujarat

We cover Top Daily News current affairs by choosing the most relevant topics from a number of newspapers like The Hindu, Livemint, The Indian Express etc.
Top Current Affairs: Read and Download Daily, Monthly & Yearly Current Affairs in PDF for preparation of Banking Exams, SSC Exams, Railway, UPSC, IAS/PCS.
The dynamic portion pertains to top current affairs. The best bet to cover current affairs is the daily newspaper and following credible sources.
Current Affairs: Read this beneficial Daily, Monthly and Yearly Current affairs 2020, Current affairs 2019,etc., Q&A for all competitive exams UPSC, TNPSC, IAS.


Check your RRB NTPC Result


Mohit Goyal (MG CONCEPT) NOTES + PRACTICE PDF

Gagan Pratap Mains Special PDFs

Gagan Pratap Handwritten Notes PDFs

NEETU SINGH KD campus Handwritten Notes

English Study Material PDFs

error: Content is protected !!